İsraf Etme, İnfak Et!

“SESİNİ DUYAN VAR!” PROJEMİZLE BİNLERCE ÖĞRENCİMİZİ BİLİNÇLENDİRDİK

ACAK (Acilder Arama Kurtarma) olarak; geçtiğimiz sene T.C İçişleri Bakanlığı ‘ndan onay alarak faaliyetlerimize başladığımız “Sesini Duyan Var!” projesi kapsamında Başakşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 20 okulda 4000 lise öğrencimize AFAD akreditasyonlu eğitmenlerle birlikte “Afet Bilinci” eğitimleri verdik.

09.05.2023 tarihinde Toki Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Lisesi’nde  düzenlediğimizi eğitimlerimize Başakşehir Kaymakamı Sn. Uğur Turan Bey ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ahmet Çoşkun Bey de katılım sağlayarak eğitimlere olan desteklerini ve eğitimlerin önemini bir kez daha dile getirdiler.

Öğrencilerin; afet, yangın, sel gibi durumlar öncesinde nasıl hazırlık yapmaları gerektiği; bunun yanında afetlerin öncesinde ve sonrasında hem kendilerine hem ailelerine hem de yakınlarındaki insanlara nasıl faydalı olacakları gibi konular üzerinde durularak; yakın zamanda yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde de görev alan eğitmenlerimizin tecrübelerini aktardığı eğitimlerimiz; 4.000’in üzerinde öğrencimizin eğitim almasıyla birlikte nihayete erdi.