İsraf Etme, İnfak Et!

2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE ACİLDER

Deprem haberini aldığımız ilk dakikadan itibaren dernek çalışanları, gönüllüleri ve bağışçıları olarak çok hızlı aksiyon alarak ikinci gün ilk tırımızı doldurup Hatay’a uğurladık. Sonraki günlerde ise bine yakın gönüllüyle birlikte her gün, gece saatlerine kadar çalışmalara devam ettik. Toplamda 7 tırımızı deprem bölgelerine uğurlarken; 3 tıra yakın malzemeyi de şahsi araçlara teslim ederek yaklaşık 10 tırlık malzemeyi depremzede kardeşlerimize ulaştırdık.

Bu süre zarfında Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Kaymakamlığı ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da koordineli olarak hareket ettik.

İstanbul’a gelen ve derneğimize ulaşan binlerce depremzede aileyi ise ilk önce psikolog arkadaşlarımız karşıladı. Yemek ikramından sonra; gıda kolisi, kıyafet, yatak, battaniye, yastık, ev eşyası gibi ihtiyaçlarını anında karşıladık.

Hâli hazırda da, İstanbul’da bulunan veya yeni gelen depremzede kardeşlerimize derneğimizde destek vermeye devam ediyoruz. Derneğimize gelen ailelere, kimlik kontrolleri ve kayıt işlemlerinin ardından ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaktayız.