+90 552 735 7575
Sosyal Medya Hesaplarımız

Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda
Hakkımızda

Acil Yardım Gönüllüleri Derneği 29.01.2016 tarihinde 34-22-147 kütük numarası ile T.C. İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne kayıtlı; T.C. vatandaşı ve mülteci olan yetim, dul, yaşlı, hasta ve yoksullara gıda, eşya, barınma, ısınma, sağlık ve kıyafet gibi konularda ayni ve nakdi yardım yapan bir hayır kuruluşudur.

Sistemimize kayıtlı 60 ülke vatandaşı 19.000 ’den fazla ihtiyaç sahibi aileye hiçbir ücret talep etmeden, din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş bir dernek olan ACİLDER, her gün yeni veya 2. el eşya, gıda kolisi, kurban eti, kıyafet, sosyal yardım (zekât) dağıtımı yaparken tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyetlerini büyük bir özveri ile yürütmektedir.

“İsraf Etme İnfak Et” hassasiyetiyle çalışmalarını yürüten derneğimiz yıl içerisinde her gün yüzlerce ailenin acil ihtiyacı olan binlerce malzemeyi dernek merkezinde toplayıp, eğer gerekiyorsa bakım ve onarım atölyelerinde onarımını yapıp dağıtarak tüm devlet kurumlarında geçtiğimiz aylarda başlatılan “Sıfır Atık” projesine yıllar önce start vermiştir.

Dernek personelleri ve gönüllüleri tarafından dağıtımı planlanan eşya ve malzemeler dernek merkezindeki koordinasyonla adreslerin tespiti yapılarak yine dernek personelleri ve gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edilmektedir. Toplanan ev eşyaları ve elektronik eşyalar arızalı veya kırık ise bünyesinde bulunan Bakım ve Onarım atölyelerinde tamiri yapılarak geri kazandırılıp dağıtılmaktadır.

Derneğin başlıca faaliyetleri: Ev Eşyası Yardımı, Kıyafet Yardımı, Gıda Yardımı, Yakacak Yardımı, Sağlık Yardımı, Nakit Yardım, Kültür ve Eğitim Yardımı, Sosyal Aktiviteler, Kardeş Aile Edindirme, Yetim ve Yoksul Çocuk Giydirme Organizasyonlarıdır.

Ayrıca Ramazan ayında gıda kolisi, zekât, fitre yardımlarının yanında her gün yüzlerce kişiye iftar verilmektedir. Yine yıl içerisinde ve Kurban Bayramı’nda gönüllülerin bağışları ile kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır.

Allah rızası için yapılan her türlü yardımı doğru kişilere, doğru yerlere, en hızlı ve en acil şekilde ulaştırmayı kendimize vazife edinerek, veren el ile alan eli buluşturmaya gayret ediyoruz. İnsanları kendi elleriyle iyiliğe teşvik etmek, infak etmeye yönlendirmek, kullanılmış eşyaları değerlendirerek israfı önleme konusunda bilinçlendirmek ve bu sayede acil ihtiyaçların karşılanması konusunda köprü olmak temel gayelerimizdendir.

Bir evde ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemelerin bulunduğu; yardım yapmak isteyenlerin 2. el ya da yeni, hiç kullanılmamış eşyalarını bırakabildikleri, ihtiyaç sahiplerinin de istediklerini alabildikleri depomuz, yaklaşık 3.000 m2 alanıyla Başakşehir 5. Etap Kalamış Sitesi’nde hizmet vermektedir.

ACİLDER ’in depo alanında; gıda, sağlık malzemeleri, kıyafet, ev eşyası, yakacak malzemeler, çeyizlik malzemeler, elektronik malzemeler ve beyaz eşyalar ayrı ayrı kendi bölümde muhafaza edilmektedirler.

ACİLDER ’in en büyük hedefi, bir ihtiyaç sahibinin; (Ensar veya Muhacir, kişi veya aile) hiçbir ücret ödemeden din, dil, ırk gözetmeden tüm ihtiyaçlarının acil olarak karşılanacağı lojistik merkezleri oluşturmak ve bütün dünyaya örnek olacak bir iyilik hareketi kurmaktır.

Misyonumuz

Toplumda israfı önlemeyi teşvik ederek geri dönüşüm bilincini oluşturmak; faaliyetlerimizde veren el ile alan eli buluşturmak; din, dil, ırk ayrımı yapmadan, bir insanın yaşamını sürdürebileceği acil ihtiyaçlarını karşılamak.

Vizyonumuz

İnsani yardım konusunda sistemler ve standartlar geliştirerek şubeleşmek ve bu alanda bir model oluşturarak daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak.

Değerlerimiz
  • Güler Yüzlü Olmak
  • Şefkatli ve Merhametli Davranmak
  • Temizliğe ve Düzene Dikkat Etmek
  • Sorumluluk Bilinciyle Yaklaşmak
  • Acil Çözüm Üretmek
  • Gelişime ve Değişime Açık Olmak
  • Emanetleri Doğru Kullanmak
  • Şeffaf ve Dürüst Olmak
  • İsrafı Önlemek
  • Allah’ın Rızasını Gözetmek
Bizimle İletişime Geçin
Whatsapp
Danışman
Danışman
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1